solesta

imagesCAQ3OAQY

Solesta Zonneboilers

“Voor niets gaat de zon op”

Dit wordt vaak gezegd, maar het is zeker een letterlijke waarheid die u veel kan opleveren. Onze overheid is op dit moment actief bezig met duurzame energie en komt u op verschillende manieren tegemoet, wanneer u gebruik gaat maken van bijvoorbeeld zonne-energie.


Zonneboiler systeem
Een zonneboilersysteem is een zeer interessante duurzame oplossing, omdat deze een relatief kleine investering vergt en toch ruime (gas) besparing oplevert.
U bespaart zo’n 50% van uw energie voor tapwater verwarming, wanneer u de zonneboiler koppelt aan een combiketelimages_1

 

De Solesta zonneboiler
Deze innovatieve oplossing heeft een aantal unieke voordelen:
 

Geen legionella
De Solesta zonneboiler werkt volgens het doorstroom principe. Hierbij stroomt het tapwater door een warmtewisselaar in het terugloop-/boilervat en niet door het vat zelf. Hierdoor wordt voorkomen dat legionella bacteriën kunnen gaan groeien.
 

Compact en licht
Het systeem wordt in het dak geïntegreerd, tussen de pannen. Het terugloop-/boilervat is zo compact dat het achter de meeste knieschotten past en daardoor altijd netjes kan worden weggewerkt. Doordat de collectoren minder dan de helft wegen van gebruikelijke collectoren (<20kg) kunnen ze eenvoudig en kostenefficiënt worden geplaatst.
 

Betrouwbaar
De Solesta zonneboiler is ontwikkeld om met zo weinig mogelijk componenten een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Om de storingsgevoeligheid tot een minimum te reduceren is er bijvoorbeeld geen externe pomp, geen expansievat, geen ontluchtingsventiel en geen aparte regeleenheid. Omdat Solesta overtuigd is van de duurzaamheid van dit product en de kwaliteit ervan wil onderstrepen geven zij ook als enige in deze markt 10 jaar fabrieksgarantie op het complete zonneboiler systeem.
 

Flexibel
Het systeem kan met  één, twee of drie collectoren worden uitgevoerd. Hierdoor is het altijd een systeem op maat, aangepast aan de warmtebehoefte van de bewoners. Ook kan het worden uitgebreid met zonnestroom panelen in dezelfde look en afmetingen wat een esthetisch verantwoorde oplossing garandeert.

Duurzaam
Niet alleen is de energie die de Solesta zonneboiler opwekt duurzaam, maar ook het systeem zelf is een duurzaam product. Zo wordt er in tegenstelling tot veel andere systemen geen gebruik gemaakt van milieubelastende antivries middelen, maar van gewoon kraanwater. Het minimum aan componenten draagt bij aan een kleine belasting voor het milieu en de componenten die zijn toegepast zijn voor 100% recyclebaar.

 

Voor uw huishouden adviseren wij:
Blackline 2.0H¬; 3.6 GJ systeem met 2 dakcollectoren.
Op dit systeem krijgen eigenhuis bezitters €720,- /€840,-subsidie van

 

Het systeempakket bestaat uit de volgende items:
• 2 x in-dak collector 830 Watt (1.2M2, 18kg) of plat dak collector;
• 1 x opslagunit 100 liter met geïntegreerde pomp (16kg, +/- 60x60x60cm);
• 1 x loodslabbe koppelstukken met dakaansluitingen bij schuin dak;
• 2 x zijafdichtingsbanden bij schuin dak;
• 2 x collectorleidingen met snelkoppelingen;dak_illustratie
• 2 x sanitairslangen;
• 1 x adapter 12 Volt;

 

Subsidie
Wij verzorgen voor u de subsidieaanvraagformulieren bij Senter Novem bij opdracht voor dit systeem. U krijgt dan gegarandeerd subsidie voor de zonneboiler.

 

Installatie
Installatie is eenvoudig zelf uit te voeren met de bijgeleverde installatiehandleiding.
Hiermee kunt u … euro besparen.

 

Garantie en Onderhoud
Op de zonneboiler zit 10 jaar fabrieksgarantie. Onderhoud bestaat slechts uit het jaarlijks controleren van het waterniveau. Dit kunt u zelf eenvoudig uitvoeren met bijgevoegde handleiding. De verwachte levensduur van het systeem is 25 jaar.

 

Cypreslaan 51 | 7875EG | Exloo
Developed by: EenWebsiteVoorU - Valthe